Све на клик до 2030. године? – о брзини и перспективама дигитализације на ДИДС 2019

Др Тамара Вученовић је модерирала једну од три панел дискусије у оквиру ДИДС 2019 (Дана интернет домена Србије), конференције чији је слоган ове године био Дигитална трансформација је већ почела. 10. ДИДС је одржан 5. марта у организацији Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС) у хотелу “Метропол Палас” у Београду.

Док су се прва два панела бавила трансформацијама државних сервиса и трансформацијама у привреди, панел дискусија коју је модерирала др Вученовић, “Трансформација у корист нација” тицала се вишејезичности интернета. Она је видљива кроз интернационализоване називе интернет домена (IDN – Internationalized Domain Name) а њих је могуће регистровати на различитим националним писмима .

На овој панел дискусији учествовали су: Леонид Тодоров, директор Удружења националних регистара Азијско-пацифичког региона, АПТЛД, Ђовани Сепиа, директор за спољне односе, ЕУРид, Дејан Масликовић, помоћник министра у Министарству културе и информисања и Милан Пантелић, менаџер продаје и продајне мреже за подручје бивше Југославије и Албаније у компанији Renault Nissan Srbija d.o.o.