Сарадници и предавачи

СТРУЧНИ САРАДНИЦИ И ПРЕДАВАЧИ

др ТАМАРА ВУЧЕНОВИЋ   

                                          

https://www.linkedin.com/in/tamaravucenovic

Теоретичар и консултант у области медија и односа са јавношћу (Факултет организационих наука, Универзитет у Београд, Филолошки факултет, Универзитет у Београду и бројне друге институције, организације и појединци)

Предавач у области медија, медијске писмености, информационо-комуникационих технологија, односа са јавношћу и културе (Факултет организационих наука, Универзитет у Београд, Филолошки факултет, Универзитет у Београду, Центар за развој каријере, Универзитетска библиотека Светозар Марковић, ИК Clio, Рачунарски факултет, Београдска отворена школа, LINK Academy итд

Радио Београд 2, РТС, уредник образовне редакције, шеф културног деска, уредник и водитељ емисије Дигиталне иконе, 1996.-

Уредник интернет портала посвећеног науци – Умрежена наука

ТВ Студио Б, новинар и водитељ

Уредник, аналитичар, новинар, сарадник на сценарију у бројним угледним часописима, дневним новинама, ТВ, интернет и радио програмима : НИН, Космополитен, Дива, Борба, Недељна борба, ЈАТ ревија, Студент, радио Индекс, радио и ТВ Студио Б, Мој лични печат – тв серијал у копродукцији РТС-а и приватне продуцентске куће итсл.

Више → Образовање,награде, конференције, експертиза

др ВЕСНА ПЕРИЋ

https://www.linkedin.com/in/vesna-peri%C4%87-081a4211/

Драматург и теоретичарка филма и  медија, прозна списатељица и есејисткиња. Пише у различитим медијима – на радију, телевизији,  у дневним новинама, телевизији, специјализованим и стручним филмским часописима, књижевним часописима и антологијама. Актуелна филмска критичарка Другог програма Радио Београда и одговорна уредница редакције Драмски програм Радио Београда.

Више → Медијске куће, образовање, конференције, награде

ВЕСНА МИЛОСАВЉЕВИЋ

https://www.linkedin.com/in/vesna-milosavljevic-169404a/

Новинар и истраживач у новим медијима, коауторка више пројеката на интернету у области информисања, културне политике и уметности. Један је од оснивача удружења грађана SEEcult.org (2002) и директорка портала за културу југоисточне Европе SEEcult.org .
Дипломирала на Факултету политичких наука у Београду. Професионално се бави новинарством од 1992. године, почев од недељника “Студент”, преко новинских агенција Тањуг, ФоНет и Бета. Сарађивала и са другим медијима у земљи и региону и била дописница Репортера без граница (РСФ) за Србију и Црну Гору (2000-2007). Од 2000. фокусирана је и на нове медије, као коауторка Координаторка је низа пројеката које SEEcult.org реализује са партнерима у земљи и региону (Let’s Talk Arts Critic, Balkan initiatives for cooperation, exchange and development of culture – BICCED, Criticize This!, Archive as Practice), Свет око нас – критички погледи у регији, Вођење, Критика на делу…). Учествовала је у име SEEcult.org у оснивању inSEEcp-a, неформалне мреже портала за културу у југоисточној Европи, као и Асоцијације Независна културна сцена Србије (НКСС).Чланица је НУНС-а и УЛУПУДС-а.