Учешће нашег тима на ИКТ конференцијама Дигиталије и Мегафон Фест

Овог октобра, предавач и стручна сарадница Центра за медијску културу, др Тамара Вученовић, учествовала је на ИКТ Конференцији Дигиталије посвећеној развоју информационог друштва у Србији као и у пројекту Мегафон Фест: Млади у мисији медијског описмењавања одржаном у  ЕУ Инфо Центру у Београду.

Конференција Дигиталије посвећена развоју информационог друштва у Србији у Новом Саду од 21. до 22. октобра 2019. године у Медиа Инфо Центру , са темама: ИТ безбедност: зависност од интернета; Значај ИТ образовања: Графичко инжењерство и дизајн у ИТ образовању; Значај унапређења дигиталних вештина; Дигитална писменост; Округли сто: Дигитална Србија, где је професорка Вученовић говорила о промишљеној и креативној употреби интернета у образовне и стваралачке сврхе.

На Мегафон Фесту, који је одржан 24. октобра 2019. године, др Тамара Вученовић, иначе и уредница образовне емисије „Дигиталне иконе“ на Радиo Београду 2, на панел дискусији је истакла нове изазове са којима се сусрећу медији али и сама публика која данас поседује другачије алате. Иако по речима др Вученовић медији имају велику улогу у едукацији и медијскоj писмености, и они сами треба да се свакодневно образују, да прате нове технологије и да буду компетентнији, чиме се постиже боље разумевање публике.